2008. január 31., csütörtök

Majdnem "jég" szüret

Sziasztok újból a blogomon. Hát elmúlt már egypár szép nap azóta hogy nem írtam, de nem maradtatok le semmiről sem, amiről meg igen, azt meg úgyis leírom.

No hogy mindjárt az elején kezdjem. December 26-ára megterveztem életem első téli szüretét. Nagyon jól indult a dolog. Megvoltak hívva a szüretelők, a prés is el lett készítve, egyszóval minden megvolt a sikeres kezdéshez. Megérkeztek a szüretelők, jól megreggeliztünk és lassacskán elindultunk, hogy leszedjük a szőlőt.
Mentünk, mentünk, mendegéltünk, amíg a hegyre el nem értünk. Hát itt volt még csak nagy a meglepetés. Ahogy közeledtünk a tőkékhez mindig biztosabban láttuk, hogy nem látunk semmit, vagyis hogy mindenki megértse, a szőlőtőkéken nem volt egy szem szőlő sem. :) De mivel nem akármilyen fából faragtak bennünket, még így is nekivágtunk a hegyoldalnak hogy megnézzük hogy feljebb mi a nagy hadihelyzet. Mit mondhatnék, ott sem volt rózsás. Nem maradt más hátra, egy kicsit megnéztük a tájat és vissza leereszkedtünk az aljába és apuval elővettük a "B" tervet, ami nem volt más, mint zsákozás a pincénknél és forraltborivás.
No ez a tervünk nem vallott kudarcot és jót zsákoztunk, utána meg még kártyáztunk is és a nagy munka után jó a jó kaja is, ígyhát még egy kis pörköltet is ettünk. A szórakozás végére még a drágalátos apósom is befutott egy ötliteres hobokkal a jussáért, mivelhogy fele fele mindenünk, de rájött hogy rosszul tette, mert ő mitőlünk nem vitt semmit, de én majd elmegyek az én fél liter mustomért :)
De jöjjenek mostmár a képek....

Hát ez csoda!!! A Toplakik az elsők :)

Jó reggelt és jó reggelit

Na akko mönyünk dógoznyi

"Sós, ezön nincs semmi"


"Hát ezön igaz nincs"

"Hehe, ha ezt a zapám látná"

Nagy munka vót...

...legaláb látuk a tályat ilyen szép időben

Ugye gyönyörü?

Hát üresen maradott minden

"Juhuuuuuuuuuuuuuuu"

Mint a gyerekek

"Hülyevagyok....üssetek"

"Mi ütnink is..."

Snapsz...

Let´s the party started

Mindenki megtaláta a jácutársát :)

Még a zaszony is beálot egy kicsit

Jött a kaja...

...meg a apus is :)

Több sikert jövőre...mast meg pakuuuuuuuu

Nincsenek megjegyzések: